ASWO – med et ambisiøst og miljøbevisst mål 

Hos ASWO sier vi det gjerne høyt. Vi vil gjøre en forskjell for miljøet. 

Siden ASWO leverte sin første reservedel i 1996, har vi bidratt til grønnere utvikling ved lengre levetid for elektronikk. Vi har spilt en viktig rolle for at mange millioner elektroniske apparater har blitt reparert i stedet for å bli skiftet ut med nytt og kastet. Reparasjoner forlenget apparatenes levetid med opptil flere år. Brukerne var fornøyd, ASWO var fornøyd og miljøet unngikk unødig belastning. Nå tar vi skrittet videre.

 

ASWO har nemlig vært med på å sette standarden for hvordan vår bransje kan agere ansvarlig i forhold til miljøet og medvirke til en fremtid med grønnere elektronikk.

Hva gjør ASWO for miljøet?

Når reparasjon av et apparat krever en tekniker, leverer ASWO deler til samtlige teknikere i landet, og en reparasjon kan ofte gjennomføres i løpet av ganske få dager.

Reservedeler for mer bærekraft

Årlig skapes det ca. 53,6 millioner tonn elektronisk avfall på globalt plan, og tallet er sterkt stigende. Europa står for ca. 12 millioner tonn av det elektroniske avfallet, og hver innbygger står for 16,2 kilo. På toppen av dette kommer avfall og forbruk forbundet med produksjon og transport av nye apparater.

Yngre generasjoner har heldigvis blitt mer oppmerksomme på hvor viktig det er å sikre et mer miljøbevisst og bærekraftig forbruk av elektroniske apparater. I form av opplysning og lett tilgjengelighet til reservedeler kan et produkt ofte med fordel repareres flere ganger før det til slutt har tjent sine dager og sendes til resirkulering. 

Som miljøbevisst forbruker er det mange deler man kan skifte selv. En kjøkkenmaskin behøver ikke skiftes ut med en helt ny bare fordi plastbollen er slitt i stykker, og slangen på støvsugeren kan med fordel skiftes ut, slik at støvsugeren kan gå i mange år til. Melkehyllen til kjøleskapet og glasskannen til kaffemaskinen er kun ett enkelt klikk unna, på samme måte som en ny strømforsyning eller et batteri til den bærbare pc-en kan leveres i løpet av få dager. Daglig leverer ASWO alle disse reservedelene og mange, mange andre til den lokale forhandleren

53,6

Globalt skapes det årlig ca. 53,6 millioner tonn elektronisk avfall.

 

12

Europa står for ca. 12 millioner av det elektroniske avfallet

16,2

16,2 Kg elektronikk avfall pr. innbygger i Europa

Vi tar hele tiden små og store skritt og kommer raskt fremover

ASWO har valgt friskt vann fra springen i stedet for å kjøpe inn store mengder vann på flaske.

Vår kantine har redusert matsvinnet betydelig og det er kontinuerlig fokus på dette.

Vi har skiftet ut all belysningen vår med LED.

I ASWOs logistikksenter bruker vi utelukkende bærekraftig elektrisitet levert fra uavhengige, fornybare energikilder.

Taket på den første lagerbygningen vår er gjort om til grøntområde.

All emballasje er produsert av ubleket materiale, slik at de kan resirkuleres etter bruk.

Vil du også være med til å sette standarden og medvirke til en fremtid med grønnere elektronikk?