ASWO – med et ambisiøst og miljøbevisst mål 

 

Hos ASWO sier vi det gjerne høyt. Vi vil gjøre en forskjell for miljøet. 

Siden ASWO leverte sin første reservedel i 1996, har vi bidratt til grønnere utvikling ved lengre levetid for elektronikk. Vi har spilt en viktig rolle for at mange millioner elektroniske apparater har blitt reparert i stedet for å bli skiftet ut med nytt og kastet. Reparasjoner forlenget apparatenes levetid med opptil flere år. Brukerne var fornøyd, ASWO var fornøyd og miljøet unngikk unødig belastning. Nå tar vi skrittet videre.

ASWO har nemlig vært med på å sette standarden for hvordan vår bransje kan agere ansvarlig i forhold til miljøet og medvirke til en fremtid med grønnere elektronikk.

Reservedeler for mer bærekraft
Årlig skapes det ca. 50 millioner tonn elektronisk avfall, og tallet er stadig stigende. Europa står for ca. 35 % av det elektroniske avfallet, og hver innbygger står for nesten 17 kilo. På toppen av dette kommer så avfall og forbruk forbundet med produksjon og transport av nye apparater.

Yngre generasjoner har heldigvis blitt mer oppmerksomme på hvor viktig det er å sikre et mer miljøbevisst og bærekraftig forbruk av elektroniske apparater. I form av opplysning og lett tilgjengelighet til reservedeler kan et produkt ofte med fordel repareres flere ganger før det til slutt har tjent sine dager og sendes til resirkulering. 

Som miljøbevisst forbruker er det mange deler man kan skifte selv. En kjøkkenmaskin behøver ikke skiftes ut med en helt ny bare fordi plastbollen er slitt i stykker, og slangen på støvsugeren kan med fordel skiftes ut, slik at støvsugeren kan gå i mange år til. Melkehyllen til kjøleskapet og glasskannen til kaffemaskinen er kun ett enkelt klikk unna, på samme måte som en ny strømforsyning eller et batteri til den bærbare pc-en kan leveres i løpet av få dager. Daglig leverer ASWO alle disse reservedelene og mange, mange andre til den lokale forhandleren.

Når reparasjon av et apparat krever en tekniker, leverer ASWO deler til samtlige teknikere i landet, og en reparasjon kan ofte gjennomføres i løpet av ganske få dager.

 

Klimaneutral


17

Hver indbygger står for nesten 17 kilo 

35

Europa står for ca. 35 % av det elektroniske avfallet

50.000.000

Årlig skapes det ca. 50 millioner tonn elektronisk avfall 

Vi tar hele tiden små og store skritt og kommer raskt fremover

ASWO har valgt friskt vann fra springen i stedet for å kjøpe inn store mengder vann på flaske.

water-glass-2

I løpet av relativt kort tid har kantinen vår fått ned matsvinnet med 45 %.

restaurant-eating-set

Vi har skiftet ut all belysningen vår med LED.

light-bulb-eco

I ASWOs logistikksenter bruker vi utelukkende bærekraftig elektrisitet levert fra uavhengige, fornybare energikilder.

light-bulb-eco

Taket på den første lagerbygningen vår er gjort om til grøntområde.

gauge-dashboard-1

All emballasje er produsert av ubleket materiale, slik at de kan resirkuleres etter bruk.

recycling-sign

keyboard_arrow_up